Kaip įtraukti daugiau daržovių į savo maisto racioną?

Daržoves rytiniuose kokteiliuose. Paprastai esame įpratę rytiniuose kokteiliuose naudoti vasarą šviežius – žiemą užšaldytus vaisius. Kodėl gi neužšaldžius ir daržovių? Lygiai taip pat kaip ir vaisius – galima susmulkinti cukinijas, agurkus ar kitas daržoves į didesnius gabalėlius ir užšaldyti. Tuomet bus labai paprasta kiekvieną rytą nepamiršti keletos gabalėlių įsidėti ir į savo rytinį kokteilį.
Jau paruoštų užkandžiauti daržovių turi būti visada. Kad sveikų užkandžių šaldytuve būtų visada – galima susmulkinti daržoves juostelėmis ar griežinėliais (priklausomai nuo daržovės) ir laikyti juos šaldytuve, kad išalkus – daržovės visada būtų po ranka.
Daržovių salotos. Jeigu nėra laiko gaminti, ruošti daržoves, paprasčiausiai galima pasidaryti salotas iš žalių daržovių. Tai labai paprasta, sveika ir patogu.
Daugiau daržovių naudokite patiekaluose. Pavyzdžiui, į itališką „bolognaise“ padažą prie makaronų – galima smulkiai sutarkuoti ir įdėti papildomų daržovių, tokių kaip svogūnai, morkos, grybai, cukinijos, saldžios bulvės, moliūgai ir t.t.
Naudoti „pusė ant pusės“ metodą. Padidinti daržovių suvartojimą taip pat galima ir įprastą maisto porciją padalinus į dvi dalis – daržovės ir kitas maistas. Pavyzdžiui, vienoje porcijoje – pusė makaronų ir pusė morkų. Taip patiekalas pasidarys dvigubai sveikesnis ir bus suvartojama daugiau daržovių.
Eksperimentai su sriubomis. Sriuba pats paprasčiausias ir lengviausias būdas paragauti kuo daugiau įvairesnių daržovių. Galima išbandyti žiedinių kopūstų ar cukinijų sriubas, šiuo atveju fantazijai tikrai nėra ribų.
Nėra ko bijoti šaldytų daržovių. Paprastai visi nori valgyti savo ar ūkininkų užaugintas, šviežias daržoves, nes jos yra sveikesnės, tačiau ne visiems ir ne visada tai yra įmanoma. Tinkamai paruoštos užšaldytos daržovės – gali būti tiek pat sveikos, skanios ir maistingos kaip ir šviežios.